MIKROFONITDas_Mikki.png

Jukka äänittää seuraavilla mikrofoneilla, joista on alla lyhyet luonnehdinnat ja kappalemäärät.

 Varipalkki.jpg

Dynaamiset mikrofonit

 SM57.jpg

Shure SM57

Perinteinen, kuuluisa ja tasaisesti toistava malli, joka soveltuu hyvin monenlaisille akustisille soittimille sekä ihmisäänille. 

SM57-mikrofoneihin puhuu myös Yhdysvaltojen presidentti! 

Kaksi kappaletta (tai stereopari).

Straippia.jpg

mb75.jpg

t.bone MB75

Edellä mainitun amerikkalaisen SM57-mikrofonin (hiukan) halvempi, saksalaisen Musiikkitalo Thomannin Kiinassa teettämä kopio. Ääneltään lähes samanlainen kuin esikuvansa, mutta bassoalueella hieman voimakkaampi ja siten sopivampi matalaäänisille soittimille.

Kolme kappaletta.

Straippia.jpg

 SM58.jpg

Shure SM58

Perinteinen ja alkuperäisen amerikkalainen, erityisesti pop- ja jazzlaulajille sopiva käsimikrofoni.

Yksi kappale.

Straippia.jpg

 218A.jpg

Superlux Pro 218A

Nimenomaan kontrabasson tai bassorummun äänittämiseen tehty erikoismalli.

Yksi kappale.

 

Varipalkki.jpgKondensaattorimikrofonit

AT4050.jpg

Audio-Technica AT4050

Studiokäyttöön kehitetty maineikas malli, joka soveltuu läheltä laulamiseen, erityisesti miesäänelle, kolme suuntakuviota.

Yksi kappale.

Straippia.jpg

C_03.jpg
 

Samson C03

Audio-Technicaa äänellisesti vaatimattomampi, mutta monessa kohteessa varsin käyttökelpoinen yleismikrofoni, kolme suuntakuviota.

Yksi kappale.

Straippia.jpg

NT5.jpg
Røde NT5

NT-45_O.jpg

Kirkassävyisiä, tasaisesti toistavia mikrofoneja, joihin Jukalla on sekä herttakuvio- että pallokuviokapselit. Erityisesti avoimiin akustisiin äänityksiin.

Neljä kappaletta.

Straippia.jpg

NT-2A.jpg

Røde NT-2A

Suurikalvoisia, hyvin akustiikkaa taltioivia malleja, joissa on monipuoliset säädöt (kolme suuntakuviota). Näitä Jukalla on kaksi toisiinsa sovitettua yksilöä, jotka saa tarvittaessa myös samaan telineeseen stereopariksi.

Kaksi kappaletta

Straippia.jpg

ORTF.jpg

Superlux S502 (Mark 2)

Yhden pisteen yleisstereota tekevä ORTF-stereomikrofoni, jossa on erittäin luonnollinen, värittymätön ääni. Sopiva ripustukseen (pitkä kaapeli).

Yksi kappale.

Straippia.jpg

Wireless_Go_2.jpg

Røde Wireless GO 2

Järjestelmään kuuluu kaksi rintalähetintä ja niille yhteinen vastaanotin. Vastaanottimesta ääni kytketään joko suoraan pääkameran äänituloon tai kameran sivumikseriin, jos miksaustarvetta on. Lähettimien akkukesto on 7 tuntia ja kantama avomaastossa noin 200 metriä.

Yksi kappale (saatavana tarpeen mukaan).

H2.jpg

Zoom H2

Neljällä laadukkaalla kapselilla varustettu käsitallennin, jolla saa talteen 360 asteen äänikentän. Toimii myös taskutallentimena rintanappimikrofonin kanssa (yhden mikrofonin monona tallennusaika uusilla paristoilla on useita tunteja).

Yksi kappale.

Varipalkki.jpgTelineet

 

Tavanomaisten mikrofonitelineiden eli painavien "pöytälimppujen" ja mustien "hirsipuutelineiden" lisäksi Jukalla on yksi erikoissuuri mattamusta terästeline, jossa on tukevat jalat ja joka nousee aina viiden metrin korkeuteen.

Sillä on hyvä äänittää orkestereita, kuoroja, urkuja ja muita akustisia tapahtumia.

Jattistaagi.jpg
                                                                                             Mikrofonien asettelun lisäksi jättiläisteline soveltuu korkealta kuvaamiseen. Siinä kamera voidaan ripustaa yläkulmaan laajoja otoksia varten. Silloin kameran suuntaus, tarkennus javideon/valokuvien ottaminen tapahtuvat kauko-ohjauksella iPadista. Samalla langattomalla yhteydellä voi myös tarkistaa kuvauksen lopulliset käyttöotot iPadin näytöltä, ennen kuin kamera lasketaan takaisin alas.