PIANISTI  TAI  URKURI  JUHLIINNE

  

Pikkupiano.jpg

MUSIIKKIA TOIVEEN JA TARPEEN MUKAAN

 
Esiinnyn yksinäni tilauspianistina asiakkaiden tilaisuuksissa.Voin soittaa jo paikalla olevaa pianoa tai flyygeliä, sikäli kuin se on hyvässä kunnossa ja myös vireessä. Lisäksi voin itse virittää pianon kuntoon ennen soittoani, mikäli epävireisyys on hyvin lievää (jos vain muutama kieli väärässä vireessä) ja mikäli piano ottaa viritystä vastaan (eli mikäli kierretappien kiinnitykset eivät ole kuluneet liian liukkaiksi). Mikäli koko soitin on pahassa epävireessä, sen virittäminen kestää jo nelisen tuntia ja silloin se maksaa erikseen 140 euroa (siis soittopalkkion lisäksi). Tällöinhän asiakkaalle toki jää viritetty piano omaankin käyttöön.
 
Mieluummin tuon mukanani kuitenkin aina oman, kannettavan sähköisen pianoni, jonka ääni isojen kaiuttimien kautta kuultuna on hyvin lähellä perinteistä akustista pianoa. Se on varmasti aina vireessä ja sen voimakkuus on täydellisesti säädettävissä tilan ja tilaisuuden vaatimusten mukaisesti.
 
  
  
Varustukseeni kuuluvat lisäksi isot stereokaiuttimet korkeissa telineissä, muu kannettava tuki- ja vahvistinkalusto sekä iPad-telakointiasema, jonka avulla saan soiton taustalle soimaan myös edeltäkäsin sovitetut rummut, basson ja kitaran, mikä muodostaa pianotrion tai -kvartetin (tämä on hyödyksi etenkin jazz- ja viihdemusiikissa). Tarvitsen talolta ainoastaan 2 neliömetriä lattia-alaa ja normaalin kotisähkön (maadoitetun 230 V, 8 A sähköliitännän).
   
Soitan pianolla tilaajan toiveiden mukaan kevyttä klassista pianomusiikkia, perinteisiä jazz-standardeja, Hollywood-sävelmiä, ikivihreitä, iskelmiä, joululauluja, onnittelulauluja tai vaikka humppaa. Säestän myös paikallisia laulajia vapaalla säestyksellä (kaikissa duuri- tai mollisävellajeissa, yleisesti tunnetut sävelmät sujuvat ilman nuottejakin). Niin toivottaessa laulan myös itse (laulumikrofoni Shure SM58 telineineen ja kaikulaitteineen kuuluu kalustoon).
 
 
KUUNTELE SEURAAVIA ESIMERKKEJÄ PIANONSOITOSTANI (stereo):
 
Pianosoolona Glenn Millerin "American Patrol",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
 
 
Pianosoolona Bart Howardin "Fly me to the Moon",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
 
 
Pianosoolona Victor Youngin "Golden earrings",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.   
 
 
Pianosoolona Rauno Lehtisen "Muistan kesän",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
    
 
Pianosoolona Rauno Lehtisen "Kolibri",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
    
 
Esimerkkinä soololaulustani Paul Simonin "Bridge over troubled water",
suomeksi, äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
    
   
 
 
URKURI KIRKKOONPikku_urkuri.jpg
   
Soitan myös kirkkourkuja, joiden soitosta minulla on kokemusta aivan teini-iästä alkaen (siis jo ennen kuin tulin tieni-ikään :-). Tunnen hyvin Savonlinnan seurakunta-alueen kirkkojen urut, koska soitan säännöllisesti myös kanttorien sijaisuuksia Savonlinnan seurakunnan pyynnöstä. Minut voi tilata soittamaan urkuja häihin, hautajaisiin tai muihin kirkkotilaisuuksiin, jolloin esitän kulloisenkin tilaisuuden luonteeseen sopivaa klassista urkuohjelmistoa. Tällöin tietenkin musisoin myös sitä seuraavassa muistojuhlassa. Musiikkitoiveista sovitaan aina erikseen tilaajan kanssa. Pitkistä tai toistuvista tilaisuuksista annan mielelläni erillisen tarjouksen.
 
 
KUUNTELE ESIMERKKI URUNSOITOSTANI (mono):
 
J.S.Bachin "Bist Du bei mir",
äänitetty Talvisalon kappelissa, kuuntele äänite TÄSTÄ.
    
   
 
 
 
MITÄ MAKSAA?Rahaa.jp2
   
Veloitan myös soittotyöstä normaalin studiohinnastoni mukaan, joka perustuu audioalan ammattiliiton taulukkopalkkioihin vuodelta 2015. Siten puolen päivän työ (kuten esimerkiksi lounasmusiikki, iltapäivämatinea tai vainajan siunaus- ja muistotilaisuus) maksaa veroineen 140 euroa, minkä lisäksi veloitan kaluston kuljetuksesta omalla autollani 20 euroa. Näin ollen lyhyehkön soittorupeaman kertahinta asiakkaalle on 160 euroa. Tämä summa siis on T:mi Jukan Sävelen antamassa asiakaslaskussa, jonka lisäksi ei tule mitään muita kuluja.
  
Mikäli kuitenkaan soitinten kuljetusta ei tarvita (= soitin on paikalla valmiina), kuljetuskulut jäävät pois, jolloin enintään muutaman tunnin mittaisen tilaisuuden lopullinen soittopalkkioni on yllä mainittu 140 euroa. Tilaaja saa myös tästä summasta aina kirjallisen laskun, jossa on kuluerittely ja pankkiyhteystiedot maksua varten.