PIANISTI  TAI  URKURI  JUHLIINNE

  

Pikkupiano.jpg

MUSIIKKIA TOIVEEN JA TARPEEN MUKAAN

 
Esiinnyn yksinäni tilauspianistina asiakkaiden tilaisuuksissa.Voin soittaa jo paikalla olevaa pianoa tai flyygeliä, sikäli kuin se on hyvässä kunnossa ja myös vireessä. Lisäksi voin itse virittää pianon kuntoon ennen soittoani, mikäli epävireisyys on hyvin lievää – eli jos vain muutama kieli on väärässä vireessä – ja mikäli piano yleensä ottaa viritystä vastaan (eli mikäli kierretappien kiinnitykset eivät ole kuluneet liian liukkaiksi).
 
Mikäli kuitenkin koko soitin on pahassa epävireessä eikä sitä ole juurikaan soitettu, sen laaja kunnostustyö on jo syytä antaa päätoimiselle pianonvirittäjälle, koska silloin useimmiten joudutaan myös uusimaan tai kunnostamaan joitakin sisäisiä osia, kuten huopia tai vasarakoneistoa.
 
Mieluummin tuon mukanani kuitenkin aina oman, kannettavan sähköisen pianoni, jonka ääni isojen kaiuttimien kautta kuultuna on hyvin lähellä perinteistä akustista pianoa. Se on varmasti aina vireessä ja sen voimakkuus on täydellisesti säädettävissä tilan ja tilaisuuden vaatimusten mukaisesti.                                                    
Varustukseeni kuuluvat lisäksi isot stereokaiuttimet korkeissa telineissä, muu kannettava tuki- ja vahvistinkalusto sekä iPad-telakointiasema, jonka avulla saan soiton taustalle soimaan myös edeltäkäsin sovitetut rummut, basson ja kitaran, mikä muodostaa pianotrion tai -kvartetin (tämä on hyödyksi etenkin jazz- ja viihdemusiikissa). Tarvitsen talolta ainoastaan 4 neliömetriä lattia-alaa ja normaalin kotisähkön (maadoitetun 230 V, 8 A sähköliitännän).
   
Soitan pianolla tilaajan toiveiden mukaan kevyttä klassista pianomusiikkia, perinteisiä jazz-standardeja, Hollywood-sävelmiä, ikivihreitä, iskelmiä, joululauluja, onnittelulauluja tai vaikka humppaa. Säestän myös paikallisia laulajia tai muita solisteja vapaalla säestyksellä (kaikissa duuri- tai mollisävellajeissa), jolloin yleisesti tunnetut sävelmät sujuvat ilman nuottejakin. Tarvittaessa laulan myös itse (laulumikrofoni Shure SM58 telineineen ja kaikulaitteineen kuuluu kalustoon).
 KAARI2.tif
 
KUUNTELE SEURAAVIA ESIMERKKEJÄ PIANONSOITOSTANI (stereo):
 
Pianosoolona Glenn Millerin "American Patrol",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
 
 
Pianosoolona Bart Howardin "Fly me to the Moon",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
 
 
Pianosoolona Victor Youngin "Golden earrings",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.   
 
 
Pianosoolona Rauno Lehtisen "Muistan kesän",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
    
 
Pianosoolona Rauno Lehtisen "Kolibri",
äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
    
 
Esimerkkinä soololaulustani Paul Simonin "Bridge over troubled water",
suomeksi, äänitetty lavakalustollani, kuuntele äänite TÄSTÄ.
 KAARI2.tif
URKURI KIRKKOON
Soitan myös kirkkourkuja, joiden soitosta minulla on kokemusta aivan teini-iästä alkaen (ennen kuin tulin tieni-ikään :-).
      
Pikku_urkuri.jpg
     
Tunnen erittäin hyvin kaikki Savonlinnan seurakunta-alueen kirkkojen ja kappeleiden urut, koska olen soittanut kanttorien sijaisuuksia Savonlinnan seurakunnan alueella yli seitsemän vuoden ajan ja sen lisäksi toiminut itsekin puolen vuoden ajan päätoimisena työntekijänä kirkkomuusikon virassa Savonrannalla ja Punkaharjulla. Olen myös pitänyt kaksi omaa urkukonserttia Rantasalmen ja Sulkavan kirkoissa.
   
Minut voi tilata soittamaan urkuja häihin, hautajaisiin tai muihin kirkkotilaisuuksiin, jolloin esitän kulloisenkin tilaisuuden luonteeseen sopivaa klassista urkuohjelmistoa. Hautajaisten yhteydessä musisoin pyydettäessä myös siunausta seuraavassa muistojuhlassa. Musiikkitoiveista sovitaan aina erikseen tilaajan kanssa. Pitkistä tai toistuvista tilaisuuksista annan mielelläni erillisen tarjouksen.
 
KUUNTELE ESIMERKKI URUNSOITOSTANI (monoäänite puhelimella tehtynä):
 
J.S.Bachin "Bist Du bei mir",
äänitetty Talvisalon kappelissa, kuuntele äänite TÄSTÄ. 
 KAARI2.tif
 
MITÄ MAKSAA?Rahaa.jp2
   
Lyhyestä, muutaman tunnin soittotyöstä
(kuten esimerkiksi pikkujoulut, lounasmusiikki, iltapäivämatinea, syntymäpäivät tai hautajaisissa vainajan siunaus- ja muistotilaisuudet) veloitan kertamaksuna
150 euroa.
 
Tämän lisäksi veloitan soittokaluston kuljetuksesta omalla autollani 50 euroa. Näin ollen lyhyehkön soittorupeaman kertahinta asiakkaalle (Jukan laitteilla) on 200 euroa. Tämä summa siis on T:mi Jukan Sävelen antamassa asiakaslaskussa, jonka lisäksi ei tule mitään muita kuluja.
 
Mikäli kuitenkaan soitinten kuljetusta ei tarvita (eli jos soitin on paikalla valmiina), kuljetuskulut jäävät pois, jolloin enintään muutaman tunnin mittaisen tilaisuuden lopullinen soittopalkkioni on yllä mainittu 150 euroa. Tilaaja saa myös tästä summasta aina kirjallisen laskun, jossa on kuluerittely ja pankkiyhteystiedot maksua varten.