firman_logo.tifKÄYNTIOSOITE:

Savolankatu 6, Savonlinna

Ulko-ovi on päivisin lukittuna, sisäänpääsy vain äänittäjän mukana.

PÄIVÄLASKUTUS (8 tuntia):

280 euroa. Yhtäältä tämä hinta perustuu Teatteri- ja mediatyöntekijät TEME Ry:n ammattiäänittäjien palkkataulukkoon vuodelta 2018, palkkaryhmässä 3, joka sisältää toteuttavan, vastuullisen äänittäjän työn. Toisaalta tämä hintataso on myöskin suhteutettu muiden Savonlinnassa toimivien musiikkistudioiden päivähintoihin (jotka tällä hetkellä eroavat toisistaan vain 10 eurolla suuntaan tai toiseen).

Hintaan SISÄLTYVÄT  studiotilojen ja soitinten käyttö sekä asiakkaalle laskua vastaan annettavat demo- ja mastertallenteet (levyvalmiit audiotiedostot sekä yksi kuuntelulevy). Sen sijaan hintaan EIVÄT SISÄLLY varsinaiset lopputuotteet eli yksittäiset CD:t.

Lopullisten CD-levyjen hinta riippuu siitä, tehdäänkö valmis levyerä puristustekniikalla (eli kaupallisessa levytehtaassa) vai laserpolttotekniikalla (eli Jukan Sävelen tietokoneen levyasemassa). Koska polttotekniikalla voidaan tuottaa vain yksi levy kerrallaan, se kestää kauan ja sopii siten pienten painosten tekoon (tavallisesti 30-50 kpl, mutta enintään 100 kpl levyjä). Samaan hintaan (6 euroa/levy) Jukan Sävel tekee myös valmiit CD-sisäkannet (paksusta taittopahvista), jonka suunnittelun, kuvat ja tekstit, asiakas saa valita vapaasti.

Samoin tietokoneella poltettaviin levyihin asiakas saa haluamansa painatuksen itse levyjen pintaan. Tässä levytyypissä painatusmuste on kuitenkin vesiliukoista, joten valmiitakin CD-levyjä tulee suojella liialliselta kosteudelta (tavallista kuivin käsin tarttumista ja normaalia arkikäyttöä ne kylläkin kuivuttuaan kestävät oikein hyvin). Omassa käytössäni olevat vanhimmat itse poltetut CD-tallenteet ovat nyt noin 20 vuoden ikäisiä ja ne soivat yhä hyvin kaikissa soittimissa, joten tällainen levy kestää varsin hyvin myös aikaa. Mikäli kuitenkin halutaan tehdä sellaisia CD-levyjä, jotka kestävät soittokelpoisina useita kymmeniä vuosia tai jopa sata vuotta, on syytä kääntyä kaupallisen CD-puristamon puoleen (niiden puristamissa levyissä on päällä kova, kulutusta kestävä lakkapinta).

Myös silloin, kun levyjä halutaan useita satoja tai jopa tuhansia, kaupallinen levytehdas on ainoa vaihtoehto, jonka hinta on levyä kohden halvempi. Kuitenkin se sisältää muita lisäkustannuksia, riippuen kannen suunnittelusta ja levypainoksen suuruudesta sekä siitä, pystyykö asiakas tekemään kansitaiton itse vai teettääkö hän sen graafikolla tai mainostoimistolla. Mikäli levylle tallennetaan tekijänoikeuden alaista musiikkia (jonkun muun sävellyksiä), asiakkaan pitää lisäksi maksaa Teoston tallennemaksu, jonka suuruus kuitenkin on reilusti alle sata euroa koko 12-13 laulun levyltä (tarkka hinta riippuu aina kunkin yksittäisen levyn vähittäismyyntihinnasta, joka tietenkin on asiakkaan itsensä vapaasti määrättävissä). Lahjaksi annettavat (levyn saajalle ilmaiset) levyt ovat Teoston kannalta kaikkein edullisimmat.

Liikevaihtonsa pienuuden vuoksi (alle 10 000 euroa vuodessa) Jukan Sävel ei nykyisessä vahvistetussa verotuskäytännössä maksa lainkaan arvonlisäveroa eikä myöskään yrittäjäeläkemaksua. Nämä epäsuorat kulut eivät siten tule myöskään asiakkaiden maksettaviksi, vaan työajan hinta pitää sisällään studiotuotannon KAIKKI kuluerät, aina viimeisteltyyn soivaan teokseen (loppumiksaustiedostoon) asti. Sen lisäksi tulevat sitten vielä CD-valmistuksen kulut, jotka siis riippuvat asiakkaan valitsemasta levytyypistä ja sen pinnoituksesta.

PUOLIPÄIVÄLASKUTUS (4 tuntia):

Pienin studiotyöstä laskutettava tuntimäärä on puoli päivää (neljä tuntia), jonka kokonaishinta on 140 euroa.

Tässä ajassa ehtii jo tehdä vaikkapa yhden yksittäisen musiikkimiksauksen uusimisen tai asiakkaan omien aikaisempien tallenteiden laatuarvioinnin, turvakopioinnin ja sointisävyjen korjauksen.   

TILAT JA PALVELUT:

Tämä henkilökohtainen musiikkistudioni, joka siis on myös vuokrattavissa, sisältää ison studiohuoneen (lattian pinta-ala 5 x 5 metriä), pienemmän solistiäänityshuoneen 1-2 hengelle sekä suurehkon tarkkaamon 1-3 hengelle. Kaikkien näiden välillä on puhekomento- ja videoyhteydet (studion ja solistikopin välillä on lisäksi myös monilasinen eristysikkuna).

KATSO STUDION JA TARKKAAMON VALOKUVIA SEURAAVALTA VÄLILEHDELTÄ "KUVIA".

Tilat soveltuvat pienimuotoisiin akustisiin äänityksiin, kuten pienille kuoroille ja soitinyhtyeille. Lisäksi tarkkaamo palvelee erillisenä miksaamona (mono, stereo tai 5.1). Studiotilat ovat ensisijaisesti tarkoitetut intiimin, pienimuotoisen yhtyemusiikin työstämiseen. Siihen ne akustoinnin  sekä hyvän, monipuolisen kuuntelukaluston ansiosta sopivatkin mainiosti. Sen lisäksi palvelen myös kenttä-äänittäjänä, kannettavalla moniraitakalustolla (MacBook Pro & Pro Tools). Asiakkaiden käytettävissä ovat myös sähkökitara, bassokitara, vahvistin, virtuaaliset Hauptwerk-pilliurut sekä jääkaappi ilmaisine virvokkeineen. Hyvälaatuisia mikrofoneja on riittävästi akustisiin yhtyeäänityksiin.

Kokeneena ja monipuolisena muusikkona laadin haluttaessa jokaiselle studioaikaa ostavalle asiakkaalle (ilman eri korvausta) henkilökohtaisesti sovitetut musiikkitaustat juhla- ja onnittelulevyihin tai vaikkapa asiakkaan omien sävellysten taustat CD-tuotantoa varten. Jos taas haluat laulaa tai soittaa muiden tekemiä kappaleita, avustan ja neuvon tekijänoikeusmaksujen tilittämisessä ja täytän tallennehakemuksen Teostolle. Tämä kaikki siis sisältyy jo studion perusvuokraan, joten asiakas maksaa ainoastaan mikrofoniäänitys- ja miksausajasta ... huomattava säästö!

Myös muut äänityöt kuin musiikin äänitykset, esimerkiksi videoäänityöt, juontojen äänitys, selostukset ym. audiotuotannot kyllä onnistuvat, hyvällä palvelulla, kohtuullisella hinnalla, järkevällä aikataululla ja kymmenien vuosien äänitysrutiinilla. 

Ammattitaitooni ja palvelumalliini kuuluvat myös ääni- ja kuvatallenteiden siirrot muodosta toiseen (esimerkiksi C-kasetilta, VHS-videolta tai MiniDisk-levyltä CD:lle), samoin kuin studiolla äänitettävien teosten lopullisten nuottien puhtaaksikirjoitus halutussa sävellajissa, laulun sanoilla ja sointumerkeillä varustettuina PDF-tiedostoina (myös asiakkaan omiin sävellyksiin). Aina silloin, kun asiakas muutenkin tilaa erillistä äänitys- ja miksausaikaa, nämä nuotinnustyöt tulevat ilmaisina kaupantekijäisinä.

Tarvitessasi yllä kuvattua, erittäin monipuolista musiikki- ja äänitysapua, ota reilusti yhteyttä ja kysy!

Musiikin osalta toivon saavani äänittää tilauksesta ensisijaisesti hengellistä (= kristillistä) musiikkiamutta myös muu, siihen verrattava akustinen, sointuva musiikki sopii hyvin omiin tuotantotapoihini ja -taitoihini. Punk-rokin, rapin, korinalaulun ja blackmetal-heavy-bändien äänitykset jätän siis aivan suosiolla Savonlinnan muille yrittäjille (studiotilani eivät riittäisi kymmenelle täysikokoiselle Marshall-pinolle eikä edes oma ulkomuotoni liene niissä piireissä muutenkaan kovin katu-uskottava :-).

Studiotuotannossa käytössäni ovat kiinteästi alla luetellut laitteet ja ohjelmat. Lista on pitkähkö ja sanoisinkin, että jos ei näillä ala syntyä kunnon äänityksiä, niin saattaa olla jo miehessä vikaa ;-)


TIETOKONEETj.jpg

 

• iMAC

21,5-tuumainen (10.7 Lion) SSD-kiintolevyllä, Apple Keyboard, Mighty Mouse ja Magic TrackPad.

• MATROX

TripleHeat2Go-jakajalla liitettyinä kaksl lisänäyttöä iMacin oman näytön rinnalle.

HEWLETT-PACKARD

Windows 7 PC (tiedostosiirtoihin ja käsittelyyn, esimerkiksi 5.1-kanavaisten CD-levyjen polttoon). 


AUDIOTYÖASEMAT

c.jpg

AVID

Pro Tools 9 (inserttien viivekompensointi, Beat Detective, virtuaalisoittimia).

DIGIDESIGN

Digi 003 R Plus (audiotyöaseman etuaste ja A/D-muunnin, sisältää 8 kpl laadukkaita Focusrite-mikrofonietuvahvistimia ja 8 kpl symmetrisiä linjatuloja ja/tai inserttipisteitä).

Tämän laiteräkkiin pysyvästi asennetun 8-kanavaisen etuasteen lisäksi työasemaan voidaan ADAT-yhteydellä kytkeä myös toinen, keikkakäyttöön tarkoitettu muunnin, jolloin maksimimäärä tulokanavia samanaikaiseen tallennukseen on 16 kerrallaaan (joista 14 kanavalle on valmiit kytkennät).

Suurempaa samanaikaista kanavamäärää ei edes olisi mahdollista hyödyntää, ottaen huomioon studion koon. Kannettavassa äänityskalustossani (MacBook Pro ja erillinen FireWire-muunninyksikkö) suurin mahdollinen yhdellä kertaa tallennettava kanavamäärä on kahdeksan.

• MACKIE

Control Universal Pro -äänipöytäohjain eli Pro Toolsin automatisoitu ohjainpöytä studiotuotantoon. Sisältää 24 moottoriliukua, joiden avulla voidaan näkymää vuorotellen vaihtamalla miksata niin monta raitaa/kanavaa kuin halutaan (vaikka niitä kaikkia ei voisikaan äänittää samanaikaisesti, vaan toinen toisensa jälkeen). Yhtäaikaisesti tallennettavien enintään 16 audioraidan lisäksi työasemaan voi samalla tallentaa myös halutun määrän MIDI-raitoja. Esimerkiksi kosketinsoittimet tai sähkörummut kannattaakin usein äänittää ensin pelkästään MIDI-raidoille, jolloin niiden lopullisen sointivärin voi määritellä vasta myöhemmin, miksauksessa. Suurin Pro Tools -ohjelman itsensä sallima erillisten audioraitojen kokonaismäärä on peräti 96.

• APPLE

MacBook Pro 2011 kenttä-äänityksiin, asennettuna Pro Tools 9.

• DIGIDESIGN

Command 8 eli Pro Toolsin automatisoitu ohjainpöytä ulkotuotantoon. Sisältää kahdeksan moottoriliukua, joiden "fader flip" -toiminnolla voi nopeasti laatia myös erilaisia kuuntelumiksauksia kuulokkeisiin (joita on neljät) tai salikaiuttimiin (joita on kaksi, telineineen).

APPLE

GarageBand iMacissa (sisältää kaikki Apple Loops -lisät).

DELORA

gbRemote (iPadissa toimiva GarageBand-kosketusohjain).

ALESIS

I/O Dock (verkkokäyttöinen iPad-telakka).


KUUNTELUTjiibeeallaok.tif

JBL LSR4328P -pari sekä JBL LSR -subwoofer 

Itsesäätävä, tarkka ja tehokas 2.1-stereokuuntelu.

MACKIE

BIG KNOB (kuuntelulähde,- kaiutinvalinta- ja komentoyksikkö).

AURATONE

5C Super-Sound-Cube (stereokuuntelu).

• CHORUS

Mondo 77 (taajuuskorjattu 2.0-stereokuuntelu sekä erikseen säädettävä, taajuuskorjattu 5.1-surroundkuuntelu).

STUDION OMA KUUNTELU

CHORUS Mondo 77 erillisellä subwooferilla (2.1), mutta ilman taajuuskorjausta.

Voidaan käyttää myös vertailukuunteluun lopputulosta arvioitaessa.

AKG

K 141 Studio -kuulokkeet (4 kappaletta).


KUUNTELUKORJAIMETb.jpg

 

ALTO

AltoDrive 2.3 -jakosuotimet/korjaimet (kuusi kanavaa surroundkuuntelun huonekorjaukseen).

BEHRINGER

FBQ 1502 -graafinen korjain (kaksi kanavaa stereokuuntelun huonekorjaukseen).

 


TALLENTEIDEN TOISTOMAHDOLLISUUDETa.jpg

 

VINYYLI-LP

USB-siirto tietokoneelle.

 

• BLU-RAY

HD-kuva levyltä ja videotoisto USB-muistitikulta.

DVD-VIDEO

SD-laatuinen videokuvan toisto.

DVD-AUDIO

 96 kHz monikanavaääni.

• SUPER AUDIO CD

 DSD-monikanavaääni.

• COMPACT DISC AUDIO

Perinteinen 44,1/16 CD-toisto. 

DTS-CD

 5.1-kanavainen CD-toisto.

MINIDISC

 Analoginen  siirto tietokoneelle.


VIDEONÄYTÖT

 

LG-SUURNÄYTTÖgalleria3.png

HD-tarkkuus, 42 tuumaa. Näyttää kummassakin studiohuoneessa olevan HD-kameran kuvaa tarkkaamoon.

VIDEONÄYTTÖ

 BluRay-soittimelta HDMI-liitännällä.

 

VIDEONÄYTTÖ

 Pro Toolsin videoikkunasta (videoäänen käsittelyyn).

iPad Pro sekä iPhone 6

Äänittäjän videokuvan välittämiseen studiotiloihin.

MacBook Pro

Soittotilassa urkujen soittoon ja äänikertojen näyttöön.


MIKROFONITm.jpg

 

AUDIO-TECHNICA

 AT 4050 (lämminsävyinen, suurikalvoinen).

• AVANTONE

CK-40: suurikokoinen, soinnillisesti tarkka stereomikrofoni, jonka 90 astetta kääntyville kapseleille on kummallekin erikseen valittavissa jokin kolmesta eri suuntakuviosta (joko pallo, hertta tai kahdeksikko). Siten yhdellä ja samalla laitteella pystyy helposti äänittämään kaikilla yleisimmillä yhden pisteen stereoparimuodostelmilla.

• RŒDE

NT5 (pienikalvoisia, herttakuvioisia, tehtaalla valmiiksi toisiinsa sovitettuja stereopareja), 4 kappaletta. Lisätarvikkeina on myös kaikkiin neljään pallokuvioiset vaihtokapselit.

• SUPERLUX

S502 (ORTF-normin mukainen kiinteä stereopari pitkille akustisille etäisyyksille).

• SHURE

SM57 (perinteinen dynaaminen soitinmikki, stereopari).

SHURE

 SM58 (perinteinen dynaaminen lähilaulumikki).

SAMSON

 C03 (suurikalvoinen konkkamikki, kolme suuntakuviota).


SOITTIMETpeavey.png

 

PEAVEY

Sähkökitara AT-200, itsevirittävä (Auto-Tune).

• ARIAariabasso.jpg

Pro 2 -bassokitara (pitkäkaulainen).

FENDERk.jpg

FrontMan 60 B -bassovahvistin.

BOSSzoom.jpg

ME-50B-bassotehoste (subbass, eq, compressor ym ym).


SOITTOKOSKETTIMISTOTl.jpg

 

• URKUKONSOLI

Kaksi täyspitkää sormiota, täysjalkio sekä suorat pikavalinnat Hauptwerk-virtuaaliurkujen ohjaamiseen. Sopivat toki myös piano- ja synasoittoon.

M-AUDIO

Oxygen 49 (MIDI-tietojen nopeaan syöttämiseen).

 


VIRTUAALISOITTIMET (Pro Tools -plugit ja OS X -ohjelmat)

 

PIANOTEQ 4ptq4.png

Laadukkaita mallintavia flyygeleitä, mm. Blüthner.

ARTURIAmoog.jpg

MiniMoog V.

 

• HAUPTWERK

Pilliurut (useita eurooppalaisia ja amerikkalaisia virtuaalisia kirkkourkuja paikan päällä äänitettyinä).

NATIVE INSTRUMENTSvintage.jpg

Vintage Organs (samplattuja Hammond- ym. sähköurkuja).

• GARRITAN

Jazz & Big Band (jazz-puhaltimia, sekä soolo- että sektiosoittimia, kaikki samassa kuivassa akustiikassa äänitettyinä).

GARRITAN

Personal Orchestra (realistisia sinfonisia soittimia).

 

STEINBERG

 Virtual Guitarist 2 (akustisia ja sähkökitaroita, osaa kaikki kompit ja on aina vireessä :).

 

• CHEN SOLOVSKY

Vocal Sample Library.

XLN AUDIOaddlogo.jpg

 Addictive Drums (pop-kapularummut, jazz-vispilärummut).


TEHOSTEET 1 (Pro Tools -plugit)

 

• PRO TOOLS

DigiRack (korjaimia, dynamiikkaa, viiveitä ym).

 

BOMB FACTORY

Dynamiikkaplugeja, vaihemittaus ym.

AVID

 AIR-plugivalikoima (vaihemuokkaimia, korjaimia ym).

 

FLUX

BitterSweet (transienttidynamiikan muokkain).

ANTARES

Auto-Tune LIVE (tosiaikainen vireen korjaus).harmony.jpg

ANTARES

Harmony Engine (moniääninen, samplaava MIDI-kuoro).

melodyne.jpgCELEMONY

Melodyne Editor (pikkutarkkaan vireen viilailuun).

AUDIO EASE

AltiVerb 7 -konvoluutiokaiku (aitoja akustisia tiloja, joita voi itse äänittää lisää oikeista huoneista).

MASSEY

L 2007 Mastering Limiter: yhdestä napista kiertämällä kaikki kuulostaa voimakkaammalta, täyteläisemmältä ja yleensäkin paremmalta – ilman säröä!


TEHOSTEET 2 (ulkoiset räkkilaitteet, kytkettävissä Pro Toolsiin)

 

• TC HELICONquintet_iso.jpg

Quintet (MIDI-ohjattu lauluharmonialaite).

 

APHEXaphex.jpg

Aural Exciter C with "Big Bottom".

 

UNIVERSAL AUDIO

emtuusi.jpg

UAD-2 Satellite Duo (mallinnettuina, tarkasti alkuperäisten laitteiden soinnin toistavina plugeina kaksi maailman parhaimmistoon kuuluvaa kaikulaitetta: EMT 250 -digitaalikaiku sekä EMT 140 ST -kaikulevy).


MITTAUSh.jpg

 

RTW (RadioTechnische Werkstätten)

AES/EBU PPM (kuusi digitaalisen audion mittarikanavaa 5.1-mittaukseen).

 

• RTA (Real Time Analyzer)

Spektrianalyysi (iPad 3 -telakassa).

LOUDNESS (tosiaikainen äänekkyys)

IEC R128-normin mukaan (iPad 3 -telakassa).